När jag gick på mellanstadiet började min lärarinna att uppmärksamma mina teckningar och när jag började på högstadiet så fick jag mycket uppmuntran av bildläraren som pushade och fick mig att söka in till estet linjen.

Livemålning Hagenfesten
Livemålning Hagenfesten

Det fanns 2 alternativ. St Michaelskolan i mora eller Haraldsbogymnasiet i Falun. Intagningspoängen var hög i Falun och jag åkte till Mora och fick göra antagningsprov. I slutändan kom jag in på båda två och valde falun. Där trivdes jag inte alls. Hade ännu inte utvecklat mitt estetiska sinne och tyckte att det var mest galenskap.

Vi hade ateljén uppe vid falu gruva och där skapade vi varje torsdag och fredag. Torsdagar innebar kroki under en period och vi fick sitta i en ring runt nakna Gudrun och teckna henne från alla vinklar och vrår. Min låda rymde flera hundra teckningar av Gudruns nakna överviktiga kropp. Vi fick skapa I plåt, frigolit, lera, trä, glas, you name it. Jag kände efter första året att det var inte för mig och bytte till Media istället. Mer om det i nästa inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *