• Upptäckten av akrylfärg och Rolf Sund

  Upptäckten av akrylfärg och Rolf Sund

  På Haraldsbo fick vi måla ett stilleben och ett självporträtt i oljefärg. Penslar, duk och färg var nytt för mig då. Jag hatade det. Tog flera veckor för färgen att torka och det var olidligt för en sådan som jag som helst vill att allting ska bli klart på en gång.

  När jag istället började min nya utbildning så hade jag redan innan hört talas om bildläraren jag skulle få. Rolf Sund. Jag hade hört att han var bra, men jag kunde aldrig ana hur bra.

  Rolf var den som verkligen öppnade mina ögon och så mycket som jag utvecklades under tiden med honom har jag aldrig varit med om varken förr eller senare. Han var en fantastisk konstnär och jag sög i mig som en svamp av hans kunskap. Han trodde stenhårt på mig och uppmuntrade mig hela tiden. Vi fick en väldigt bra kontakt och jag spenderade all tid jag hade över uppe i hans ateljé.

  Han introducerade mig för akrylfärg. Det var som att en ny värld öppnades. Det var så jag började komma in på att måla porträtt och en mycket realistisk stil. Passade mig utmärkt att ”måla av” eftersom jag inte ville försöka med något ur fantasin.

  Inte många i min närhet hade så mycket förståelse för den här passionen och tyckte att det var tråkigt när jag ville måla.

  Det var vid den här tiden jag började sälja mina tavlor.

  ♥ Miss M