En konstnär? Ja i allra högsta grad.
Känd? Inte så värst.
Passionerad? Mer än de flesta.
Förstådd? Inte än.

Monica Zetterquist
Fotograf: Niklas Lundengård

Vem är då Monica Zetterquist?

Jag är en person som går sönder om jag inte får måla. Jag blir hela tiden inspirerad av allt runt omkring mig. Allt ifrån ett popcorn till en sprakig låt på radion. Jag skulle vilja måla lukten av regn på en gummistövel.

Jag har två små kanelbullar som tar upp det mesta av min tid. Den större av dem heter Juni och är 5 år. Liksom sin mamma snöar hon helt och hållet in på saker. En period ritade hon lila stegar från morgon till kväll. Nu målar hon bara bröllop och bläckfiskar. Lilla bullen heter Edda och hon blev 1 år i januari. All tid som blir över håller jag i mina penslar.

Jag målar inte för att dölja en bit tapet. Mina tavlor är allt annat än neutrala. Det är inte meningen att de ska matcha soffan och ryamattan under vardagsrumsbordet. Man ska stanna framför mina tavlor och undra vad det är frågan om.

Jag skulle vilja gå så långt som att säga att mina tavlor är en livsstil.

Kärlek♥
Miss M